Orlando

De fleste forbinder vel Orlando med Disney World. Og det er liten tvil om, at langt de fleste som kommer til Orlando, gjør det i forbindelse med et besøk nettopp her. Men Orlando har mye mer å tilby. Orlando og omegn har ca. 2,5 millioner innbyggere og det gjør det til en by av middels størrelse i USA og Florida. Antallet norske turister til Florida har økt de siste årene, i takt med at flyselskapet Norwegian åpnet direkteruter dit.

Her kan en svømme med delfiner og gå en tur på bunnen av et stort rev, kun iført dykkermaske og badebukse/bikini. Men om dere er glad i shopping, så finnes det flere enorme shoppingsentre og outlets i Orlando. Siden alt i USA er laget for de som kjører bil, er det veldig enkelt å komme seg rundt til de ulike attraksjonene i leiebil.

Med leiebil rundt i Orlando

Byens største flyplass, er Orlando International Airport. Denne ligger kun ca. 10-15 kilometer fra sentrum av Orlando og flere av de store attraksjonene. Herfra kan en fly direkte til Oslo eller til de fleste større byer i Norge, med et stopp underveis. Andre flyplasser i nærheten, er Orlando Sanford Airport, en flyplass som brukes av flyselskapet Allegiant Air. Skal en rundt i Orlando og Florida generelt, da er leiebil et must.

Det meste er lagt til rette for kjøring i bil og det er derfor veldig enkelt å leie bil på flyplassen i Orlando. Orlando er verdens største bilutleie marked, hvilket betyr at stort sett alle utleieselskaper, er tilstede ved flyplassen.

På grunn av antallet personer som ber om leiebil kan det være svært stor pågang på flyplassen. Du kan forvente å måtte stå i kø opptil 2 timer av gangen for å plukke opp bilen din. Utenfor og rundt flyplassen finnes det minst 25 andre utleieselskaper, som alle sammen kan tilby henting på flyplassen for å komme til kontoret deres. Hos leiebilguiden.no/ kan du lese mer om hvert selskap og hvilke priser de krever.

Gode råd før du setter deg bak rattet

Når dere har fått bilen, er det klart for å kjøre til hotellet deres. Men, det er et par ting en bør få med seg før en begynner å kjøre.

  • Du må alltid ha med deg gyldig førerkort ved kjøring i leiebil i Orlando.
  • Det er som regel lov å svinge til høyre, selv om det er rødt lys. Om det ikke er lov, vil det være skiltet.
  • Ikke parker foran eller i nærheten av en brannhydrant, da blir du tauet bort.

Det finnes mange andre flotte steder å se, ikke langt fra Orlando. Dere kan kjøre en tur til Daytona Beach. Her er det lange flotte strender og er dere glad i fart og spenning, så er det her det berømte billøpet Daytona500 blir avviklet.

Flere råd til Florida turen finner dere ved å klikke her.