Se Sicilia med Leiebil

Sicilia er en øy som ligger helt sør for det italienske fastlandet, med en svært liten avstand til selve fastlandet. Det er ikke bare en hvilken som helst øy, for Sicilia er nemlig den desidert største øya i Middelhavet, og er hjem for over 5,1 millioner innbyggere. Det betyr at den italienske øya er et perfekt reisemål for deg som vil ferie med leiebil, da det er store avstander mellom severdighetene og byene på øya. Med sin beliggenhet såpass langt sør i Middelhavet har Sicilia dessuten et behagelig klima, som helt sikkert byr på mye bading og solslikking.

Her leier du bil på Sicilia

Leiebil tilbys på alle kanter av øya, men det er naturligvis noen steder som er mer aktuelle enn andre. Mange ankommer Sicilia gjennom havnebyen Palermo, som for øvrig er regionshovedstad og også øyas største by. Det er i havneområdet her at de fleste bilutleierne har samlet seg, med flere lokale tilbydere av leiebil som Sicily Rent Car, Sicily By Car, Holiday Car Rental SRL og Alfa Car Rental Scarl. Også mer kjente kjeder som Sixt og Europcar tilbyr bilutleie i Palermo. Lander du på øyas største flyplass på vestkanten, så er det også enkelt å finne bilutleie her. Det samme gjelder på nordøstsiden av øya, der du enten kan leie bil før du forlater fastlandet av Italia med bilferge, eller ved ankomst på Sicilia.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Palermo på nordsiden av øya er en optimal «base» når du skal feriere på Sicilia med leiebil. Her kan du enkelt kjøre til de andre kantene av øya, samtidig som byen i seg selv har mange severdigheter. På vestsiden er det mange populære vingårder som man bør få med seg. Ta også turen til Mount Etna, som er en av Europas mest myteomspennende fjelltopper med sine 3350 meter over havet. Få også med deg de arkeologiske utgravingene på sørkysten i Agrigento, med de mange historiske restene av en svunnen tid.

Generelle kjøretips

Veinettet på Sicilia er ikke like godt utviklet som på fastlands-Italia, og spesielt på veiene rundt fjellene sentralt på øya og landeveiene for øvrig kan by på noen utfordringer. Det gjelder også kjøring i sentrum av storbyene, med sine trange gater og mange fotgjengere. Mange anbefaler å unngå at man bruker leiebil i sentrum av storbyer som Palermo. Utover dette kan det være greit å bruke GPS når man skal kjøre lengre turer, for med øyas mange veier kan det være enkelt å havne på feil spor ettersom skiltingen er vanskelig og dårlig på store deler av Sicilia.