Se London med leiebil

London, den britiske hovedstaden, er ikke bare en av verdens mest befolkede byer – det er også en av de mest populære turistdestinasjonene i hele verden. Flere titalls millioner turister besøker byen hvert eneste år, og en stor del av disse er nordmenn. I 2014 alene, besøkte over 17,4 millioner utlendinger London.

Har du lyst til å besøke den gigantiske byen, som er stor både hva folketall og areal angår, så anbefaler vi at du leier bil for den mest optimale opplevelsen av storbyen. Det er nemlig store avstander i den britiske hovedstaden, slik at leiebil nærmest er nødvendig!

Her leier du bil i London

Ankommer du London via den internasjonale flyplassen Heathrow, så er det desidert beste alternativet å leie bil her. Da kan du kjøre på motorveien direkte inn til London og til hotellet du skal bo på. Samtlige store bilkjeder tilbyr bilutleie på Heathrow, både Hertz, Budget, Avis, Europcar inkludert. Alle disse tilbyr også bilutleie i sentrum, på ulike lokasjoner, men det kan være noe komplisert å ta seg frem dit med kollektivtransport slik at vårt beste tips er å forhåndsbestille leiebil slik at den er klar for avhenting på flyplassen.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

London har svært mange attraksjoner som fortjener din oppmerksomhet når du først besøker den britiske hovedstaden. Selvskrevne severdigheter er Buckingham Palace og Westminster Abbey, samtidig som det moderne pariserhjulet London Eye fortjener en prøvetur. Eller hva med en tur på vokskabinettet Madame Tussauds? Med leiebil tar du deg enkelt frem til de ulike attraksjonene. Vil du oppleve mer av Storbritannia når du først har leiebil, så anbefaler vi en kjøretur til historiske Stonehenge, eller en tur til fornøyelsesparken Legoland som ligger 4 mil fra sentrum av London.

Generelle kjøretips

Det første tipset vi må komme med når det gjelder kjøring i London, er at alt er speilvendt i England. Rattet er nemlig på høyre side av bilen, og trafikken kjører i venstre fil! Dette kan være svært vanskelig å forholde seg til enkelte, og om du tror dette blir utfordrende anbefaler vi at du heller bruker kollektivtransport under ditt London-opphold. Utover dette så er trafikken i sentrum av London ofte grusom, med motorveien M4 fra flyplassen til sentrum som den verste flaskehalsen i rushtiden. Unngå derfor for alt det er verdt å kjøre bil i perioden fra klokken 15 til 18 dersom det er mulig. Vil man unngå for mye bilkø kan man parkere bilen i sentrum og heller bruke kollektivtransport.